Wyjaśnienie statusów domen gTLD

Status domeny: Verified (zweryfikowana)

Jeśli widzisz w zielonym polu o nazwie statusu walidacji słowo "Verified" oznacza to, że dane kontaktowe zawarte w głównym rejestrze zostały dobrze zweryfikowane.



Status domeny: Verifying  (09.10.2014) (weryfikacja) 

Jeśli w polu statusu walidacji znajduje się słowo: "Verifying" na żółtym tle,  to znaczy, że zostało wszczęte postępowanie sprawdzania poprawności danych kontaktowych, które teraz czekają na potwierdzenie ich przez z właściciela domeny. Czas na weryfikację poprawności danych wynosi 15 dni. Data w nawiasach oznacza datę, kiedy domena zostanie ograniczona. Należy więc potwierdzić dane kontaktowe do tego dnia aby uniknąć wyłączenia domeny. Instrukcje dotyczące  potwierdzenia danych można znaleźć w linku poniżej. Po potwierdzeniu możesz ponownie sprawdzić status domeny w panelu administracji klienta. Jeśli status domeny nie jest dostępny, napisz na adres admin@forpsi.pl lub zadzwoń na linię obsługi klienta +48 32 441 63 46.

http://support.forpsi.pl/KB/a2666/jak-potwierdzi-e-mail-veryfikujcy-dane-abonenta-domeny.aspx




Status domeny:  Suspended (2014-09-10) (zawieszone)

Status domeny Suspended na czerwonym tle oznacza, że domena została wyłączona ze względu na brak potwierdzenia danych kontaktowych właściciela domeny. Data w nawiasach oznacza dzień, w którym domena ten status otrzymała. Jeśli otrzymałeś prośbę o potwierdzenie danych w e-mailu, potwierdzić je zgodnie z instrukcjami, patrz link poniżej. Jeśli nie posiadasz takiej wiadomości, napisz na adres admin@forpsi.com lub zadzwoń linii obsługi klienta +48 32 441 63 46. Po potwierdzeniu możesz ponownie sprawdzić status domeny w panelu administracji klienta.

http://support.forpsi.pl/KB/a2666/jak-potwierdzi-e-mail-veryfikujcy-dane-abonenta-domeny.aspx

 


Status domeny: Unverified  (niezweryfikowana)

W przypadku domeny znajdującej się w stanie "Niezweryfikowany", oznacza to, że klient nie jest jeszcze sprawdzony i nie ma konieczności potwierdzenia poprawności danych.

Article ID: 2667, Created On: 9/9/2014, Modified: 9/17/2014